عوارض-ریفلاکس-معده.jpeg

زمان مطالعه: 10 دقیقه

نکته: خوانندگان گرامی توجه داشته باشید که مطالب ارائه شده در سایت این کلینیک صرفاً جهت افزایش آگاهی ، دانش پزشکی شما میباشد و نه خود درمانی. قبل از هر گونه اقدام درمانی توصیه میشود با پزشک فوق متخصص این زمینه مشورت نمائید.

بی‌خوابی و بی‌قراری‌های مکرر شبانه در نوزادان و کودکان

در عوارض ریفلاکس معده در نوزادان و کودکان بدنبال ریفلاکس محتویات اسیدی معده بداخل مری ، موجب آسیب و التهاب مخاط مری ( ازوفاژیت ) میشود که این امرسبب علائم بی‌خوابی و بی‌قراری‌های مکرر شبانه در نوزادان وشیرخواران میشود . این بی‌خوابی و بی‌قراری‌های مکرر شبانه علاوه برناراحتی برای نوازد و کودک، موجب بی‌خوابی والدین هم می‌شود. بیقراری در نوزادان علل متعددی دارد و یکی از علل آن التهاب و آسیب مخاط مری ناشی از ریفلاکس معده به مری میباشد . بنابراین درصورت بروز بیقراری های مکرر شبانه توصیه میشود جهت معاینه دقیق وارزیابی تشخیصی علت بیقراری، از جهت تشخیص ریفلاکس و درمان آن هم به فوق تخصص گوارش کودکان مراجعه شود.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

«بیقراری های مکرر و گریه شیرخواران ناشی از ریفلاکس»

قوس زدن نوزاد به سمت پشت یا برگرداندن سر و گردن به عقب

یکی دیگر از علائم ریفلاکس معده به مری ، یا برگشت محتویات معده به مری در نوزادان و کودکان ،قوس زدن نوزاد به سمت پشت یا برگرداندن سر ‌تنه به عقب هنگام شیرخوردن میباشد . در نوع شدید ریفلاکس ، نوزاد یا کودک هنگام شیرخوردن سرو تنه خود را به سمت عقب برمیگرداند ، وبدن خود را به حالت قوس زدن به سمت پشت ، در میاورد.به این حالت نوزاد ، خم کردن سر ‌و گردن و تنه خود ، به سمت مهرهای پشتی سندرم سندیفر گفته میشود. درشرایط آسیب مخاط مری ناشی از ریفلاکس شدید، نوزاد یا کودک با ایجاد وضعیت حرکات رو به عقب سر و گردن خود، و حالت کمانی کردن پشت خود ، سعی میکند تا از این طریق شدت ریفلاکس از معده به مری را کاهش دهد .

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

«قوس زدن و کمانی کردن پشت در شیر خواران ناشی از بیماری ریفلاکس معده به مری »

در فرم شدید ریفلاکس بعلت برگشت حجم زیاد محتویات اسیدی معده به داخل مری و تاخیر در برگشت کامل این محتویات اسیدی، از مری به داخل معده، موجب میشود تا این محتویات اسیدی معده زمان بیشتری با مخاط مری در تماس بوده و این حالت موجب زخم مری یا ازوفاژیت در مری بشود. بایستی توجه داشت تشخیص ازوفاژیت مری ناشی از ریفلاکس معده معمولا با انجام اندوسکوپی مری ومعده و نمونه برداری از مخاط مری و بررسی آن توسط پاتولوژی میباشد.

درصورت بروز علائمی مثل حرکات رو به عقب سر و گردن نوزادان ، درهنگام شیرخوردن و یا زمانیکه نوزاد درحال شیرخوردن پشت خود راکمانی کرده و به سمت مهره پشتی خم شود توصیه میشود جهت معاینه دقیق وارزیابی تشخیصی از جهت ریفلاکس و درمان آن به بهترین فوق تخصص گوارش اطفال مازندران مراجعه شود.

از علائم و نشانه های دیگر ریفلاکس معده به مری ، یا برگشت محتویات معده به مری در نوزادان و کودکان میتواند خس خس سینه و سرفه های مکررشبانه ،عفونت های مکرر ریوی باشد. این علائم ناشی از ورود قطرات ترشحات معده بداخل نای و ریه میباشد و گاها ممکن است با بیماری آسم اشتباه شود. بنابراین درصورت وجود علائم فوق در نوزادان و کودکان توصیه میشود جهت معاینه دقیق وارزیابی تشخیصی و درمان به موقع و مناسب از جهت ریفلاکس به بهترین فوق تخصص گوارش اطفال مازندران مراجعه نماید.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

«خس خس سینه و سرفه های مکرر نوزادان و کودکان »

عوارض تنفسی ریفلاکس معده

گرفتگی بینی و احساس سرماخوردگی دائمی نوزاد یا شیرخوار که با تمیز و باز نمودن بینی رفع نمی شود میتواند از علائم و نشانه های دیگر ریفلاکس معده به مری نوزادان و کودکان باشد. همچنین در کودکان مبتلا به ریفلاکس ، بخاطر ورود قطرات ترشحات معده از طریق حلق به داخل سینوس ها میتواند سبب ایجاد سینوزیت در این کودکان بشود. گاها در کودکان مبتلا به ریفلاکس بدلیل ورود ترشحات معده به حلق میتواند موجب تحریک تارهای صوتی و گرفتگی صدا،و عفونت گوش میانی در این کودکان بشود.

حملات مکرر گرفتگی صدا یا تغییر صدا که مشابه علایم خروسک بوده گاها میتواند با بیماری خروسک ناشی از ویروس اشتباه شود. این گرفتگی صدا ناشی از ریفلاکس معمولا به درمان خروسک ناشی از ویروس بهبوده نیافته و مجدد این حملات گرفتگی صدا بروز خواهد کرد. همچنین عفونت مکرر ریوی درکودکان میتواند از علائم ریفلاکس معده به مری باشد که بدلیل آسپیراسیون یا ورود این ترشحات معده ازطریق نای به داخل ریه سبب عفونت مکرر ریوی بشود.

بنابراین در صورت بروز علائم عفونت مکررگوش، گرفتگی صدا، سرفه های مکرر و خس خس سینه ، عفونت های مکرر ریوی درکودکان ، توصیه میشود جهت معاینه دقیق وارزیابی تشخیصی و درمان از جهت ریفلاکس به بهترین فوق تخصص گوارش اطفال مازندران مراجعه شود.

تنگی مری و اختلال در بلع مواد غذایی ناشی از ریفلاکس

در بیماران مبتلا به ریفلاکس معده بدلیل التهاب مخاط مری (ازوفاژیت )یا سوختگی شدید انتهای مری دراثر تماس مخاط مری با اسید معده، میتواندموجب از بین رفتن سلول‌های مخاطی مری ، ایجاد زخم در مری بشود و درصورت عدم درمان مناسب ، میتواند سبب تنگی مری و اختلال در عبور مواد غذایی و بلع آن از مری به معده در این بیمار بشود .

همچنین زخم های ناشی از ریفلاکس در انتهای مری ، در درازمدت و درسنین بزرگسالی ، باتغییراتی که در مخاط مری ایجاد میکند، میتواند مستعد کانسر مری بشود. این علائم از علامت های جدی بیماری ریفلاکس میباشد بنابراین درصورت وجود علائم فوق در نوزادان و کودکان توصیه میشود جهت معاینه دقیق وارزیابی تشخیصی و درمان از جهت ریفلاکس به بهترین فوق تخصص گوارش اطفال مازندران مراجعه نماید.

 

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش
زخم شدید مری ناشی از بیماری ریفلاکس طولانی مدت
| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش
زخم مری ناشی از بیماری ریفلاکس

 

استفراغ، بی اشتهایی ، بدغذایی ، کاهش وزن در کودکان مبتلا به ریفلاکس

  1. یکی دیگرازعلائم ونشانه های ریفلاکس معده به مری درنوزادان وکودکان بی اشتهایی میباشد.
  2. همچنین ریفلاکس معده در نوزادان و کودکان میتواند موجب بدغذایی و امتناع از شیرخوردن و غذاخوردن در آنها بشود.
  3. همچنین ریفلاکس معده ، میتواند موجب ،حالت تهوع واسفراغ ، اوغ زدن های مکرر دربیماران خصوصا شیرخوران و کودکان بشود.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

«بدغذایی و امتناع از غذا خوردن کودک بدلیل التهاب و آسیب مخاط مری ناشی از ریفلاکس»

ازدیگر علامت های جدی بیماری ریفلاکس معده ، استفراغ های مکرر میباشد. این استفراغ های مکرر و امتناع از شیرخوردن یا غذا خوردن در نوزادان و کودکان مبتلا به ریفلاکس معده میتواند موجب اختلال در وزن گیری و کاهش وزن در این نوزادان و کودکان بشود .

بنابراین در صورت بروز علائم ،بی اشتهایی، استفراغ های مکرر و امتناع از شیر خوردن و امتناع از غذا خوردن و اختلال در وزن گیری و کاهش وزن در نوزادان و کودکان توصیه میشود جهت معاینه دقیق وارزیابی تشخیصی و درمان از جهت ریفلاکس به بهترین فوق تخصص گوارش اطفال مازندران مراجعه نماید.

حملات ناگهانی حالت خفه شدن نوزادان ناشی از ریفلاکس (ALTEs)

گاهی در نوزادان و کودکان مبتلا به ریفلاکس معده به مری ، بدلیل ورود ترشحات معده بداخل نای و ریه کودک ، میتواند سبب ایجاد علائم احساس خفگی ناگهانی و تحدید کننده حیات نوزاد (Apparent life-threatening (ALTEs بشود.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش
«سرفه و احساس خفگی هنگام خوردن غذا ناشی از ریفلاکس معده»

سوزش معده یا ترش کردن معده ناشی از ریفلاکس

در کودکان بزرگتر مبتلا به ریفلاکس بدلیل ورود ترشحات معده بداخل مری و آسیب مخاط مری موجب علائمی مثل سوزش سردل و درد قسمت فوقانی شکم و پشت جناق میشود.

  • دردهای شکمی میتواند یکی دیگر از علائم ریفلاکس معده به مری باشد.
  • در بعضی از مواقع سکسکه‌های مکرر و طولانی در نوزادان و کودکان می‌تواند از علايم ریفلاکس معده به مری در نوزادان و کودکان باشد.
  • آروغ زدن
  • بدنبال ریفلاکس محتویات معده به مری ، میتواند موجب احساس طعم ترش در دهان بیمار بشود.
  • همچنین بوی بد دهان میتواند ازعلایم ریفلاکس معده به مری باشد.

آسیب دندان ناشی از ریفلاکس

در کودکان مبتلا به ریفلاکس بدلیل ورود ترشحات معده به حلق ودهان وتماس این ترشحات اسیدی بادندان میتواند سبب از بین رفتن یا پوسیدگی مینای دندان در این کودکان بشود. بایستی توجه داشت علاوه بر اینکه ریفلاکس معده و بیماریهای دهان و دندان که میتوانند سبب آسیب دندان درکودکان بشوند ، بیماری سلیاک هم میتواند موجب آسیب مینای دندان بشود.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش
«ضایعه شدید دندان ناشی از ریفلاکس معده به مری»
| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش
«ضایعه دندان در ریفلاکس شدید معده»

بنابراین توصیه میشود درصورت بروز علائم آسیب دندان در کودکان جهت معاینه دقیق و ارزیابی تشخیصی و درمانی علاوه مراجعه به دندانپزشک کودکان ، از جهت تشخیص و درمان ریفلاکس معده هم ، به بهترین فوق تخصص گوارش اطفال مازندران مراجعه نماید.

ارتباط ریفلاکس و بیماریهای ریوی مثل تنگی نفس ، خس خس سینه

در بیماران مبتلا به ریفلاکس معده به مری ، یا برگشت محتویات معده به مری (GER) گاهی اوقات این ترشحات از طریق نای وارد ریه شده و سبب ایجاد علائمی مثل :

  • سرفه های مکرردر نوزادان و شیرخوران
  • عفونتهای مکرر ریوی یا تنگی نفس درنوزادان و شیرخوران
  • خس خس سینه در حین شیرخوردن یا خس خس سینه بعد از شیرخوردن، بشود.
  •  والدین به اشتباه این علائم بیماری رابه بیماری آسم یاعفونت ریوی نسبت بدهند.
  • این علائم معمولا در فرم شدید ریفلاکس معده به مری دیده میشود،

به فرم شدید علائم ریفلاکس معده یا گاسترو ازوفاژیال ریفلاکس (GER)، بیماری گاسترو ازوفاژیال ریفلاکس ( GERD) گفته میشود.

بنابراین درصورت وجود علائم فوق در نوزادان و کودکان توصیه میشود جهت معاینه دقیق وارزیابی تشخیصی و درمان به موقع و مناسب از جهت ریفلاکس به بهترین فوق تخصص گوارش اطفال مازندران مراجعه نماید.

سرفه های مکرر، خس خس سینه ، و عفونت ریه ناشی از ریفلاکس معده

درفرم شدید ریفلاکس معده به مری به علت حجم زیاد شیر برگشتی به داخل به داخل ریه‌ها که به آن آسپیراسیون ریوی گفته میشود میتواند سبب عفونت ریوی و علائم تنگی نفس و کبودشدگی لب بشود. همچنین در فرم شدید ریفلاکس ، آسیب دندان ، سینوزیت ، تحریک ریه و سرفه‌های شدید ‌و مکرر و عوارض تنفسی مهم مثل خس خس سینه یا آسم ، و حتی حالت‌های خفگی شدید هنگام شیرخوردن بدلیل وارد شدن محتویات معده به ریه نوازاد یا کودک بشود. به فرم شدید علائم ریفلاکس معده به مری یا گاسترو ازوفاژیال ریفلاکس (GER)، بیماری گاسترو ازوفاژیال ریفلاکس ( GERD) گفته میشود.

بنابراین در صورت بروز علائمی مثل ،بی اشتهایی، استفراغ های مکرر، بیقراری، قوس زدن یا حالت کمانی کردن بدن به سمت مهرهای پشتی ،و امتناع از شیر خوردن و اختلال در وزن گیری و کاهش وزن در نوزادان و کودکان، آسیب دندان ، سینوزیت ، سرفه‌های شدید ‌و مکرر و عوارض تنفسی مهم مثل خس خس سینه یا آسم ، و حالت‌های خفگی شدید هنگام شیرخوردن توصیه میشود جهت معاینه دقیق وارزیابی تشخیصی و درمان از جهت ریفلاکس به بهترین فوق تخصص گوارش اطفال مازندران مراجعه نماید.

عوارض ریفلاکس معده

و در صورت عدم درمان مناسب ریفلاکس در نوزادان و کودکان و تداوم رفلاکس شدید درآنها ، موجب عوارض متعددی درآنها میشود این عوارض میتواند شامل موارد زیر باشد.

  • امتناع از شیرخوردن و یا ترس از شیر خوردن در نوزادان
  • بیقراری و اختلال خواب و مشکل در خوابیدن
  • اختلال وزن گیری و کاهش وزن
  • استفراغ‌های مکرر
  • عدم وزن گیری در طی دو هفته اخیر
  • افت وزنی درنوزادان
  • حالت‌خفگی هنگام شیرخوردن
  • علائم سوزش سردل درکودکان بزرگتر
  • علائم دردشکم درکودکان بزرگتر
  • آسیب به مخاط مری مثل التهاب یا زخم‌های مری
  • مستعد کانسر مری در بزرگسالی ،ناشی از آسیب مخاط مری (مری بارت)
  • گیرکردن لقمه غذادرمری
  • بلع دردناک موادغذایی
  • استفراغ خونی
  • کم خونی یا آنمی
  • سرفه های مکرر ‌و خس خس سینه
  • عفونت های مکرر ریوی
  • عفونت گوش
  • سینوزیت
  • آسیب به مینای دندان

همچنین در علائم شدید ریفلاکس معده به مری، بدلیل حجم زیاد شیر برگشتی از معده و وارد شدن این محتویات معده به داخل ریه( آسپیراسیون ریوی ) موجب ایجاد عفونت ریوی و علائم تنگی نفس و کبودشدگی لب، سرفه‌های شدید و عوارض مهم و دائمی تنفسی ، مثل خس خس سینه وعلائم شبیه آسم ریه بشود.

در نوزادان و کودکان مبتلا به ریفلاکس ،گاهی هم میتواند سبب علائمی مثل حالت‌های خفگی شدید هنگام شیرخوردن یا حالت خفگی وسیاه شدن لب ها بعد از شیردهی ، بشود. در نوزادان و کودکان مبتلا به ریفلاکس معده به مری ، گاهی اوقات بدلیل ورود ترشحات معده بداخل نای و ریه ، میتواند سبب ایجاد علائم خطرناکی مثل احساس خفگی ناگهانی و تحدید کننده حیات در نوزادان (Apparent life-threatening (ALTEs بشود. همچنین در صورت عدم درمان ریفلاکس ، میتواند موجب عوارضی مثل زخم مری ، تنگی مری و درموارد شدید ودر سنین بالاتر موجب کانسر مری بشود.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش
«تنگی یا کانسر انتهای مری ناشی از بیماری ریفلاکس معده طولانی مدت»

بنابراین در صورت بروز علائمی مثل ،بی اشتهایی، استفراغ های مکرر، بیقراری، قوس زدن یا حالت کمانی کردن بدن به سمت مهرهای پشتی ،و امتناع از شیر خوردن و اختلال در وزن گیری و کاهش وزن ، کم خونی یا آنمی، آسیب مینای دندان ، سینوزیت ، سرفه‌های شدید ‌و مکرر و عوارض تنفسی مهم مثل خس خس سینه یا آسم ، و حالت‌های خفگی شدید هنگام شیرخوردن توصیه میشود جهت معاینه دقیق وارزیابی تشخیصی و درمان از جهت ریفلاکس به بهترین فوق تخصص گوارش اطفال مازندران مراجعه نماید.

نکته: خوانندگان گرامی توجه داشته باشید که مطالب ارائه شده در سایت این کلینیک صرفاً جهت افزایش آگاهی ، دانش پزشکی شما میباشد و نه خود درمانی. قبل از هر گونه اقدام درمانی توصیه میشود با بهترین فوق تخصص گوارش اطفال مازندران این زمینه مشورت نمائید.

برای آشنایی بیشتر و مشاوره در خصوص ریفلاکس معده، ریفلاکس پنهان، عوارض ریفلاکس،دردشکم، ریفلاکس ،استفراغ ، عدم شیرخوردن نوزاد، بیقراری نوزاد ، عدم وزن گیری کودکان، آلرژی غذایی، آلرژی شیرگاو ، کولیک نوزادان، سرفه های شبانه، سرفه و خس خس سینه ، بی اشتهایی کودک، ترش کردن غذا، بلع درناک غذا، درد معده، کاهش وزن، وزن نگرفتن نوزادان، به کلینیک فوق تخصصی کبد وگوارش کودکان دکتر حسینی تماس گرفته ، یا به سایت کلینیک مراجعه بفرمائید.

تلفن تماس :
09014878765
آدرس:
مازندران / ساری : خیابان فرهنگ/ مجتمع پزشکی شهریار ۳
مازندران / ساری : کلینیک فوق تخصصی طوبی
مازندران / قائمشهر : مرکز آموزش درمانی بیمارستان رازی

 


Baby-food-supplement.jpeg

در ابتدا غذای کمکی کودک ، به میزان کم و سپس بتدریج با ترکیب دو یا چند ماده غذایی مانند سبزی، میوه، گوشت و غلات متنوع میشوند. هرچه سن کودک بالاتر میرود، توصیه میشود ، قوام غذاها سفتر شود به نحوی که کودک را تشویق به جویدن کند. برخی از غذاها را میتوان با احتیاط به صورت تکه های کوچک..


word-image-2231-1.png

زمان مطالعه: 10 دقیقه

یکی از دلایل مراجعه والدین به کلینیک گوارش کودکان ، بدلیل یبوست در کودکان میباشد.

ومعمولا حدوداً ۲۵٪ موارد مراجعین به کلینیک گوارش ، یبوست در کودکان را شامل میشوند. یبوست فانکشنال یا غیر ارگانیک در کودکان بسیار شایع بوده و علاوه بر طبعات بالینی در کودکان خصوصا اختلال در رشد آنها ، اثرات سوء بر فعالیتهای اجتماعی و روزانه کودکان خواهد داشت .

و در نهایت یبوست فانکشنال یا عملکردی در کلیه جنبه های کیفیت زندگی کودکان اعم از اختلال در عملکرد فیزیکی، عملکرد احساسی، عملکرد اجتماعی و عملکرد تحصیلی کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد.

برای آشنایی بیشتر و مشاوره در خصوص دردشکم، یبوست، دفع دردناک مدفوع، عدم توانایی در دفع مدفوع ، فیشرآنال، هموروئید، بی اختیاری مدفوع، شب ادراری، عفونت ادراری، تهوع و استفراغ، می‌توانید با کلینیک فوق تخصصی کبد وگوارش کودکان دکتر حسینی تماس بگیرید.

بیشترین میزان یبوست در کودکان در چه سنی رخ می‌دهد؟

معمولا بیشتر موارد یبوست در کودکان سن زیر۲ سال رخ می‌دهد. یبوست یک بیماری‌های شایع در کودکان میباشد و در صورت عدم درمان صحیح و به موقع توسط پزشک عوارض متعددی را برای کودک به همراه خواهد داشت.

بنابراین نیاز هست پدر و مادر در جریان وضعیت دفع مدفوع کودک خود باشند ، وازجهت شکل، قوام مدفوع ، تعداد دفعات دفع مدفوع کودک مطلع باشند و قبل از ایجاد عوارض یبوست ، نسبت به درمان یبوست کودک خود ، توسط پزشک متخصص نوزادان و کودکان یا فوق تخصص گوارش کودکان اقدام کنند.

در کودکان مبتلا به یبوست، به دلایل متعدد حرکات روده آنها دچار اختلال شده و موجب تاخیر در حرکت و عبور مدفوع از روده بزرگ میشود و بدنبال تاخیر در دفع مدفوع ،آب مدفوع در روده بزرگ جذب شده و مدفوع کودک سفت و خشک میشود واین مدفوع سفت درموقع دفع ، موجب آزردگی مخاط مقعد و ناراحتی کودک میشود.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

گاهی هم در کودکان مبتلا به یبوست مزمن این مدفوع سفت ،در انتهای روده بزرگ یا رکتوم تجمع کرده و علائم شبیه انسداد روده مثل درد شکم، عدم توانایی دفع مدفوع ، درد شکم، بی‌اشتهایی ، تهوع و استفراغ در کودک ایجاد میکند.

در بعضی أوقات هم تجمع مدفوع درانتهای روده بزرگ یا رکتوم موجب بروز علائم بی اختیاری مدفوع یا کثیف کردن لباس زیر کودک با مدفوع میشود. معمولا در کودکان مبتلا به یبوست مزمن ، ممکن هست بدنبال تجمع مدفوع سفت و قطور درانتهای روده بزرگ یا رکتوم ، بدلیل نشت مایع مدفوع از کناره های توده مدفوع تجمع یافته ، والدین آنرا به اشتباه اسهال در نظر بگیرند.

علت ایجاد یبوست در کودکان چیست؟

بر اساس سن بروزعلائم یبوست در نوزادان و کودکان ، یبوست میتواند علل متعددی داشته باشد.

یبوست در کودکان میتواند ناشی از رژیم غذایی مثل مصرف ناکافی فیبردر رژیم غذایی، یا آلرژی غذایی مثل حساسیت به شیر گاو ، اختلال الکترولیتی ، یا ناشی از بیماریهای هیپوتیروئیدی یا کم‌ کاری تیروئید، بیماری دیابت ، بیماریهای عصبی عضلانی مثل میوتونی، بیماری سلیاک، بیماری سینتیک فیبروزیس، یا بدنبال ابتلا به بیماری ویروسی و تبدار، اختلال حرکتی روده یا تنبلی روده، فعالیت و تحرک کم، بدنبال مصرف داروها مثل داروهای ضد تشنج ، داروهای ضدافسردگی باشد .

همچنین یبوست‌ میتواند ارثی باشد کودکانیکه یکی از اعضای خانواده آنها یبوست داشته باشد بیشتر احتمال دارد به یبوست مبتلا شود. استرس در کودکان میتواند موجب یبوست درآنها بشود.

هر تغییردر برنامه روزمره زندگی کودکان مثل مسافرت رفتن ، بروز استرس مثل جدایی والدین، مرگ یکی از اعضای خانواده ، عوض کردن مدرسه کودک ، مهاجرت به مکان جدید، تولد فرزند جدید در خانواده همگی میتوانند موجب استرس در کودک شده و با تاثیر برعملکرد روده موجب یبوست در کودکان شوند.

 

مشکلات اشتهای کودکان چیست؟  اینجا بخوانید…

 

گاهی هم کودکان بدلیل ترس از توالت یا عدم استفاده از توالت عمومی یا بازیگوشی از دفع مدفوع اجتناب کرده ‌ودچار یبوست میشوند.

از موارد دیگر علت یبوست در کودکان ، میتواند درد ناشی دفع مدفوع سفت و کلفت از مقعد یا درد درزمان دفع مدفوع ناشی از وجود فیشرآنال یا شقاق مقعد باشد که کودک بدلیل تجربه درد بدنبال دفع ، جهت کنترول کردن تجربه مجدد درد ، بطور ارادی ، با بروز رفتارهای خاص مثل منقبض کردن عضلات لگن، مخفی شدن، تکیه به مبل و……ازدفع مدفوع اجتناب میکنند و دچار تشدید یبوست میشوند.

مخفی شدن کودک نوعی رفتارجلوگیری از دفع و نگه داشته مدفوع بدنبال تجربه درد ناشی از یبوست :

مخفی شدن کودک نوعی رفتارجلوگیری از دفع و نگه داشته مدفوع بدنبال تجربه درد ناشی از یبوست

نکته:
خوانندگان گرامی توجه داشته باشید که مطالب ارائه شده در سایت این کلینیک صرفاً جهت افزایش آگاهی ، دانش پزشکی شما میباشد و نه خود درمانی. قبل از هر گونه اقدام درمانی توصیه میشود  با پزشک فوق متخصص این زمینه مشورت نمائید.

بیشترین میزان بروز یبوست در کودکان به علت چیست؟

یکی از دلایل شایع ایجاد یبوست درکودکان ، تغییر در رژیم غذایی نوزاد مثل شروع شیرخشک یا شروع غذای کمکی و آموزش زودهنگام دستشویی رفتن جهت گرفتن پوشک از کودک میباشد.

بطوریکه بیشترین میزان بروز یبوست در کودکان در زمان آموزش توالت و زمان گرفتن پوشک از کودک بروز میکند.

خوشبختانه بیشتر علت یبوست در کودکان ناشی از عوامل فوق میباشد که معمولا با درمان دارویی همراه آموزش توالت و اصلاح رژیم غذایی قابل درمان میباشند.

چه مواردی از یبوست جهت درمان نیازمند به جراحی میباشند؟

اما بایستی توجه داشت در تعداد کمی از کودکان حدوداً کمتر از ۱۰٪ موارد کودکان مبتلا به یبوست ناشی از بیماریهای جدی‌تری مثل بیماری هیرشپرونگ، پرولاپس رکتوم بیرون زدگی مقعد، فیشر آنال یا شقاق یا زخم مقعد، آبسه و فیستول مقعد، ناهنجاریهای آناتومیک مثل  تنگی مقعد،جابجایی مقعد ، بیماریهای سیستم عصبی مثل اسپینا بیفیدا، مننگومیلوسل ، تومورهای ناحیه لگن میباشند که نیازمند ارزیابی تشخیصی مناسب هستند و معمولا درمان یبوست این گروه از کودکان با جراحی انجام میشود.

علائم و نشانه های یبوست در کودکان چیست؟

چه موقع میگویم کودک یبوست دارد؟ اگر یک کودک در به مدت یک ماه ۲مورد از علائم زیر:

۱)دفع مدفوع کمتر از ۲بار درهفته داشته باشد

۲)بیشتر یکبار درهفته کثیف کردن لباس زیر با مدفوع یا بی اختیاری مدفوع داشته باشد.

۳)کودک سابقه احتباس یا تجمع مدفوع در روده را داشته باشد.

۴)کودک سابقه دفع مدفوع سفت یا دفع مدفوع با قطر زیاد داشته باشد.

۵)کودک سابقه دفع مدفوع دردناک را داشته باشد.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

همراه با دردشکم،علائم سیری زودرس،حالت تهوع و استفراغ،بیقراری ، کاهش اشتها را داشته باشد و با دفع مدفوع بهبود یابد بیانگر ابتلا کودک به یبوست میباشد.

گاهی ممکن است کودک مبتلا به یبوست بدلیل تجمع مدفوع سفت در انتهای روده یا رکتوم و با ایجاد اختلال در اسفنکتر آنال یا دریچه مقعد ، بطور غیر ارادی موجب سرریزشدن محتویات مدفوع آبکی به لباس زیر  یا کثیف کردن لباس زیر خود شود.

همچنین در کودکان مبتلا به یبوست بدلیل خاطرات تجربه دردناک دفع مدفوع سفت و کلفت یا درد درزمان دفع مدفوع ناشی از فیشرآنال یا شقاق مقعد،کنترول برای پیشگیری از دردناکی از دفع مدفوع ، رفتارهای جلوگیری از دفع و نگه داشته مدفوع مثل انقباض عضلات لگن و باسن، مخفی شدن، تکیه به مبل، سفت و ضربدری کردن زانوهای خود، پیچ ‌وخم دادن خود،را از خود بروز میدهند.

این رفتارهای نگه داشتن مدفوع بصورت یک سیکل معیوب عمل میکند، بنحوی که با جلوگیری از دفع کردن مدفوع موجب تشدید یبوست در کودک میشود.

رفتارنگه داشته مدفوع بدنبال تجربه درد ناشی از یبوست

رفتارنگه داشته مدفوع بدنبال تجربه درد ناشی از یبوست

در کودکان علت اجتناب ازدفع و نگه داشته مدفوع چیست؟

رفتارهای جلوگیری از دفع و نگه داشته مدفوع درکودکان ، معمولا یک رفتار ارادی جهت کنترول دفع مدفوع ناشی از تجربه دردناک دفع مدفوع بدنبال یبوست یا دفع دشوار و دردناک مدفوع سفت و قطور میباشد.

رفتار نگه داشته مدفوع در کودک مبتلا به یبوست یک واکنش طبیعی کودکان هست که در هنگام دفع مدفوع درد دارند ویا سابقه تجربه درد هنگام دفع مدفوع را دارند به همین دلیل این کودکان از دستشویی رفتن اجتناب میکنند یا به هر طریقی سعی میکند جلوی دفع مدفوع خود را بگیرند.

با بروز رفتارهای خاص مثل منقبض کردن عضلات لگن، مخفی شدن، تکیه به مبل و……ازدفع مدفوع اجتناب میکنند و دچار تشدید یبوست میشوند.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

رفتارهای نگه داشتن مدفوع در کودکان می تواند دلایلی دیگری مثل اضطراب و ترس از دستشویی رفتن از جهت ویژگیهای دستشویی مثل موقعیت دستشویی، اندازه دستشویی و تمیزی ونظافت دستشویی نیز باشد. این ترس ها رفتار اجتناب از دفع مدفوع بدنبال تجربه درد ناشی از یبوست مزمن برای بعضی از کودکان بسیار واقعی بوده وبرای آنها آزار دهنده خواهد بود به همین دلیل دربعضی اوقات کودکان برای فرار از این موقعیت های استرس زا مدفوع خود را نگه میدارند.

گاهی اوقات نگه داشتن مدفوع در کودکان میتواند نشانه ایی از لجبازی ،استقلال طلبی درآنها باشد. درصورتیکه کودک شما دچار یبوست و رفتارهای نگه داشتن مدفوع همراه اختلال دفع مدفوع و بی اختیاری مدفوع میباشد جهت مشاوره ودرمان میتوانید با متخصص نوزادان و کودکان یا فوق تخصص گوارش کودکان مراجعه بفرمایید.

گاهی هم کودکان مبتلا به یبوست بدنبال دفع مدفوع سفت ،گلوله ایی، مدفوع کلفت دچار  فیشرآنال یا شقاق مقعد میشوند که همزمان با دفع مدفوع سفت ممکن هست مقداری خون روشن در سطح مدفوع دفع کنند.

فیشرآنال یا زخم ناحیه مقعد ناشی از یبوست

فیشرآنال یا زخم ناحیه مقعد ناشی از یبوست

دفع خون همراه با مدفوع

دفع خون همراه با مدفوع

همچنین کودکان مبتلا به یبوست ممکن هست علائم پربودن سردل،نفغ شکم،سیری زودرس ،تهوع ، استفراغ متناوب، درد بالای شکم را داشته باشند.

الگوی غیر طبیعی دفع مدفوع در کودکان چگونه هست؟

اگر الگوی دفع مدفوع در کودکان بصورت ، دفع دردناک مدفوع یا دفع نامنظم مدفوع ، دفع مدفوع با قوام سفت ، افزایش سایز مدفوع یا مدفوع با قطر ضخیم ، افزایش وزن مدفوع همراه با رفتارهای جلوگیری از دفع و نگه داشته مدفوع مثل انقباض عضلات لگن و باسن،مخفی شدن، تکیه به مبل، سفت و ضربدری کردن زانوهای خود،بیانگر یبوست در کودکان هست .

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

ارتباط بین یبوست در کودکان واختلال رفتاری آنها چیست ؟

یبوست کودکان ممکن هست علت مشکلات رفتاری کودکان یا همراه با مشکلات رفتاری کودکان باشد.

کودکان مبتلا به یبوست ۲-۳ برابر معمول احتمال مشکلات رفتاری خواهند داشت.

همچنین در کودکان مبتلا به اوتیسم شیوع یبوست زیاد هست.

 

نکته:
خوانندگان گرامی توجه داشته باشید که مطالب ارائه شده در سایت این کلینیک صرفاً جهت افزایش آگاهی ، دانش پزشکی شما میباشد و نه خود درمانی. قبل از هر گونه اقدام درمانی توصیه میشود  با پزشک فوق متخصص این زمینه مشورت نمائید.

 

آیا دفع مدفوع در نوزادان همراه با گریه و بیقراری غیر طبیعی میباشد؟

باید توجه داشته باشیم ، گاهی نوزدان قبل از دفع مدفوع بدون هیچ مشکل زمینه ایی دچار گریه و بی قراری شدید زور زدن میشود و این علائم بمدت حدوداً۱۰ دقیقه طول میکشد و با دفع مدفوع آرام میشود. این علائم در نوزادان معمولا طبیعی بوده و با افزایش سن بتدریج بهبود میابد و نیاز به اقدام خاصی نمیباشد

کودک مبتلا به یبوست در چه شرایطی باید به پزشک فوق تخصص گوارش مراجعه کند؟

معمولا درکودکان یبوست در بیشتر موارد مشکل جدی نیست، اما از آنجایکه بمدت طولانی یبوست ادامه داشته باشد ممکن است موجب بروز عارضه در کودک شود یا اینکه خود یبوست نشانه‌ای از بیماری زمینه‌ای مثل هیپوتیروئیدی یا کم‌کاری تیروئید،بیماری دیابت ،بیماریهای عصبی عضلانی مثل میوتونی،بیماری سلیاک، بیماری سینتیک فیبروزیس باشد .در این حالت لازم هست جهت تشخیص دقیق و درمان مناسب به پزشک متخصص کودکان یا فوق تخصص گوارش کودکان مراجعه نماید.

همچنین اگر کودک مبتلا به یبوست دچار علائم تورم شکم ،تب،خونریزی ازمدفوع ،کاهش وزن ،درد هنگام دفع مدفوع ، بی اشتهایی ،پرولاپس رکتوم یا بیرون زدن بخشی از روده از مقعد بشودجهت تشخیص دقیق و درمان مناسب بایستی به پزشک متخصص کودکان یا فوق تخصص گوارش کودکان مراجعه نماید.

پرولاپس رکتوم یا بیرون زدگی بخشی از روده از مقعد بدنبال زورزدن ناشی از یبوست

پرولاپس رکتوم یا بیرون زدگی بخشی از روده از مقعد بدنبال زورزدن ناشی از یبوست

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

علائم خطرناک یبوست در کودکان چیست؟

درصورتیکه دریک کودک مبتلا به یبوست درطی شرح حال از والدین و معاینه کودک علائم غیر طبیعی وجود داشته باشد دیگر برای کودک یک یبوست معمولی یا یبوست فانکشنال مطرح نبوده بلکه احتمالا یک بیماری جدی تری مثل بیماری هیرشپرونگ ( قسمتی از روده که سلول عصبی ندارد) ، پرولاپس رکتوم بیرون زدگی مقعد، فیشر آنال یا شقاق یا زخم مقعد، آبسه و فیستول مقعد، ناهنجاریهای آناتومیک مثل  تنگی مقعد،جابجایی مقعد ، بیماریهای سیستم عصبی مثل اسپینا بیفیدا، مننگومیلوسل ، تومورهای ناحیه لگن میباشند که نیازمند ارزیابی تشخیصی و درمان مناسب توسط متخصص نوزادان وکودکان و فوق تخصص گوارش کودکان میباشند.

پرولاپس رکتوم یا بیرون زدگی بخشی از روده از مقعد بدنبال زورزدن ناشی از یبوست پرولاپس رکتوم یا بیرون زدگی بخشی از روده از مقعد بدنبال زورزدن ناشی از یبوست

علائم خطرناک یبوست شامل موارد زیرمیباشد:

۱)اگر یبوست در دوره نوزادی شروع شود.

۲)اگر کودک مبتلا سابقه تاخیر ویا عدم مکونیوم یا دفع مدفوع در ۲۴ ساعت اول را داشته باشد.

۳)یبوست در کودکان همراه اسهال متناوب همراه دفع انفجاری مدفوع از مقعد.

۴)یبوست در کودکان همراه با کاهش وزن و اختلال رشد.

۵)کودک مبتلا به یبوست که علائم رفتارهای جلوگیری از دفع و نگه داشته مدفوع وکثیف کردن لباس زیر یا شورت توسط مدفوع را نداشته باشد.

۶)در معاینه مقعد در انتهای روده مدفوع وجود نداشته باشد.

۷)در ناحیه پائین کمر روی ستون مهره دسته مو، سوراخ شدگی،تغییرات رنگدانه ایی وجود داشته باشد.

۸)معاینه عصبی کودک مبتلا به یبوست غیر طبیعی باشد

۹) یبوست همراه اسهال متناوب در کودک

درشرایط وجود علائم خطرناک در یبوست ، جهت تشخیص دقیق و درمان مناسب بایستی به پزشک متخصص کودکان یا فوق تخصص گوارش کودکان مراجعه نماید.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

عوارض یبوست درکودکان چیست؟

بااینکه یبوست درکودکان حس ناخوشایندی را ایجاد میکند اما بجز در موارد طولانی مدت و یبوست مزمن معمولا عوارض جدی برای کودک ایجاد نمی‌کند.

اما اگر کودک بصورت مزمن مبتلا به یبوست باشد می‌تواند سبب بروز عوارض و مشکلاتی جدی در کودکان شود این عوارض میتواند شامل

آسیب مخاط اطراف مقعد بصورت فیشرآنال یا شقاق مقعد ، پرولاپس رکتوم یا بیرون زدن بخشی از روده از مقعد هنگام زور زدن  ،هموروئید، تجمع سفت مدفوع در روده و ایجاد علائم انسدادی روده،  ترس و رفتارهای کلیشه ای جهت جلوگیری از دفع و نگه داشته مدفوع باعث می‌شود مدفوع در روده جمع شود و کودک دچار بی‌اختیاری مدفوع شود.

راههای پیشگیری از یبوست در کودکان چیست؟

به والدین توصیه میشود جهت پیشگیری از یبوست در کودکان خود،علاوه بر اینکه در تغذیه کودکان از غذاهای پرفیبر مثل میوهای کیوی، انجیر و سبزیجات،سالاد،حبوبات ولوبیا،غلات سبوس‌دار استفاده کنند بلکه روزانه فعالیت فیزیکی مناسبی هم داشته باشند .

مصرف غذاهای حاوی فیبر به پیشگیری از یبوست کمک می‌کند و موجب میشود تا کودکان دفع مدفوعی نرم داشته باشند.

برای آشنایی بیشتر و مشاوره در خصوص دردشکم، یبوست، دفع دردناک مدفوع، عدم توانایی در دفع مدفوع ، فیشرآنال، هموروئید، بی اختیاری مدفوع، شب ادراری، عفونت ادراری، تهوع و استفراغ، به کلینیک فوق تخصصی کبد وگوارش کودکان دکتر حسینی تماس گرفته ، یا به   سایت کلینیک  https://drhosseyni.com مراجعه بفرمائید.

تلفن تماس :

09014878765

آدرس:

مازندران / ساری : خیابان فرهنگ/ مجتمع پزشکی شهریار ۳

مازندران / ساری : کلینیک فوق تخصصی طوبی

مازندران / قائمشهر : مرکز آموزش درمانی بیمارستان رازی

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش


Feeding-the-baby-with-breast-milk-or-formula-1200x675.jpeg

زمان مطالعه: 7 دقیقه

بهترین شیر برای نوزاد در شش ماه اول زندگی چیست؟

معمولا نوزادان اززمان تولد تا شش ماهگی رشد بسیار سریعی دارد بطوریکه تا سن ۵-۶ ماهگی وزن او به بیش از دو برابر وزن تولدش میرسد.

تغذیه مناسب درطی این دوره شش ماه در تضمین سلامت کودکان و تضمین رشد مناسب برای دوره سنین بعدی کودکی بسیار مهم است.

• در۶ماه اول تولد بهترین و کاملترین ماده غذایی که بتواند تمام نیازهای رشد جسمی ورشد تکامل ذهنی نوزاد را تامین کند شیرمادراست، ترکیب شیمیایی شیرمادر درطی فرایند رشدی نوزادکاملا با نیازهای وی متناسب میباشد.

• در شش ماه اول تولد ، تغذیه نوزادان و کودکان باید فقط توسط شیر مادر صورت گیرد و درصورت لزوم و شرایط خاص بایستی ازشیر خشک استفاده شود.

 

بهترین شیر برای نوزاد در شش ماه اول زندگی چیست؟

نکته: 

خوانندگان گرامی توجه داشته باشید که مطالب ارائه شده در سایت این کلینیک صرفاً جهت آگاهی شما می باشد و نه خود درمانی. قبل از هر گونه اقدام درمانی توصیه میشود  با پزشک متخصص کودکان و نوزادان یا فوق تخصص گوارش و کبد در این زمینه مشورت نمائید.

فرق شیر مادر با شیرخشک چیست؟

بیشترشیرخشک ها ،محصولاتی هستند که ازشیر گاو تهیه میشوند وجهت نزدیکترشدن ترکیبات شیمیایی آن به شیرمادر،علاوه بر اضافه کردن ویتامین ومواد معدنی ،تغییراتی در پروتئین ها و چربی ها و قندهای آن هم ایجاد میکنند .

با این وجود ،علی رغم همه تلاش های انجام شده جهت نزدیک کردن ترکیبات شیر خشک به شیر مادر، این محصولات شیرخشک هیچگاه دقیقا شبیه  شیرمادر نخواهند شد و همچنین برخلاف شیرمادر ترکیب شیمیایی آنها درتمام مدت تغذیه کودک ثابت است .

برای مشاوره آنلاین در مورد تغذیه فرزند دلبندتان با پزشک متخصص اینجا کلیک کنید

 

  •  با توجه به اینکه نیازمندیهای رشدی کودک بر اساس وزن تولد، سن حاملگی کودک ، متفاوت است ، محصولی که به تناسب این نیازمندی بطور فیزیولوژیک ترکیبش تغییر میکند فقط و فقط شیرمادر است.
  •  نسبت مواد معدنی  موجود در شیر شیرمادر و ترکیب آن در چند روز اول تولد بگونه ای است که با نیاز نوازد  و سیستم ایمنی نوزاد  و ساختار  فیزیولوژیکی رشد نوزاد  تناسب کامل دارد و این موضوع در نوزادان نارس بسیار اهمیت دارد.
  • بنابراین جز در موارد خاص با نظر پزشک نبایستی خانواده ها خودسرانه از فرآورده های شیرخشک استفاده کنند و نوزاد را از مزایای شیرمادر ، این معجزه خداوند بی بهره کنند.

فرق شیر مادر با شیرخشک چیست؟

نکته: 

خوانندگان گرامی توجه داشته باشید که مطالب ارائه شده در سایت این کلینیک صرفاً جهت آگاهی شما می باشد و نه خود درمانی. قبل از هر گونه اقدام درمانی توصیه میشود  با پزشک متخصص کودکان و نوزادان و فوق تخصص گوارش و کبد کودکان مشورت نمائید

معیارهای کافی بودن شیر مادر برای نوزاد چیست؟

چطور متوجه شویم که  شیر مادر،  کافی هست؟   

مهمترین معیار کافی بودن  شیرمادربرای نوازد وزن گیری شیرخوار است.

کم شدن وزن نوزاد، به چه میزان غیر طبیعی است؟

اکثر نوزادان در ۲-۴  روز ا ول پس از تولد، وزن از دست میدهند در نوزادانیکه ،از شیر مادر یا شیر خشک خوب تغذیه میشوند  کاهش وزن نباید  ادامه یابد. در نوزادان حتی اگر شیردهی بصورت مطلوب انجام شود  کاهش وزن بیشتر از ۷٪ وزن زمان تولد، غیرطبیعی بوده و نیازمند بررسی تشخیصی هست. و بایستی به پزشک متخصص یا فوق تخصص گوارش کودکان مراجعه کرد.

کم شدن وزن نوزاد، به چه میزان غیر طبیعی است؟

چطور متوجه شویم شیر مادر کم هست؟

در طی کنترول نوزادان جهت ارزیابی وزن گیری اگر تغییر وزن نوزاد قبل و بعد از تغذیه ،کمتر از ۴۵ گرم باشد به احتمال زیاد کمبود شیر مادروجود دارد ودر این مورد جهت تغذیه شیر خوار بایستی تصمیم مناسب گرفته شود.

وجهت مشورت توصیه میشود به پزشک متخصص کودکان و نوزادان یا فوق تخصص گوارش کودکان مراجعه شود.

 

برای مشاوره آنلاین در مورد تغذیه فرزند دلبندتان با پزشک متخصص اینجا کلیک کنید

 

چطور متوجه شویم شیر از پستان مادر، بطورکافی تخلیه نمیشود ؟

اگربعد از شیر دادن به نوزاد، در پستان بیشتر از ۳۰ سی سی باقی بماند نشانه ای از تخلیه ناکافی پستان توسط نوزاد است، و نیازمند ارزیابی و شناسایی علت تخلیه ناکافی شیر،معاینه پستان، اصلاح تکنیک شیردهی و…..میباشد.

وجهت آموزش تکنیک صحیح شیردهی توصیه میشود به پزشک متخصص کودکان و نوزادان یا فوق تخصص گوارش کودکان مراجعه شود.

معیارهای کافی بودن شیر مادر در سنین بالاتر چیست؟

بعد از دوره نوزادی و درسنین بالاتر، تشخیص کافی بودن شیر مادر برای کودک با ارزیابی نمودار رشد کودک و توجه به  شیب منحنی رشد  شیرخوار و  صدک  وزنی در تعیین کافی بودن شیرمادرکمک کننده است.

در ارزیابی نمودار رشد کودک ، تا وقتیکه  که منحنی رشد کودک شیب نرمال و طبیعی خود را داشته باشد میتوان به احتمال زیاد از  کافی بودن شیرمادر مطمئن شد و برعکس زمانی که منحنی رشد سیری نزولی بگیرد باید به فکر وجود  بیماریهای مختلف در کودک مثل ریفلاکس ،آلرژی غذایی، عفونت اداری ، اختلالات در بلع شیر و…..یا عدم کافی بودن شیر مادر و مشکلات تغذیه ایی و کمبود دریافت غذای مناسب بود.در این شرایط توصیه میشود جهت ارزیابی تشخیصی و پیشگیری از عوارض احتمالی با پزشک متخصص کودکان و نوزادان یا فوق تخصص گوارش کودکان مشورت نمایید .

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

چه مدت میتوان شیر دوشیده شده مادر را نگهداری کرد؟

شیردوشیده شده مادر، جهت تغذیه نوزاد، در  حرارت اتاق  میتوان حداکثربه مدت ۴تا۶ ساعت نگهداری واستفاده کرد و پس ازاین مدت مجاز به فریزکردن آن نیستیم.

شیر دوشیده شده مادر درحرارت یخچال میتوان تا ۴۸ساعت نگهداری کرد یا اینکه میتوان آنرا نیم ساعت  در یخچال قرار داده و سپس فریز کرد.

 

چه مدت میتوان شیر دوشیده شده مادر را نگهداری کرد؟

شیر دوشیده شده مادر را چگونه فریز کنیم ؟ 

جهت نگهداری و فریز شیر دوشیده شده ظروف پلاستیکی  نسبت به ظرفهای شیشه ای ظروف شیشه ای  ارجح تر است زیرا لکوسیت های موجود در شیر مادر( گلبول های سفید خون مادر )  به جدار ظرف شیشه ای می چسبند.

 

برای مشاوره آنلاین در مورد تغذیه فرزند دلبندتان با پزشک متخصص اینجا کلیک کنید

 

ظرف ذخیره شیر مادر، ترجیحا غیرشیشه ایی ، وبایستی کاملا تمیز باشد، شیر دوشیده شده را جهت ذخیره ،باید بلافاصله داخل یخچال یا فریزر قرار داد.

روش دوشیدن و تخلیه شیر از سینه مادر با دست:

روش دوشیدن و تخلیه شیر از سینه مادر با دست

روش دوشیدن و تخلیه شیر از سینه مادر با پمب شیر دوش:

روش دوشیدن و تخلیه شیر از سینه مادر با پمب شیر دوش

شیر مادر دوشیده شده جهت نگهداری و مصرف بعدی جهت شیرخوار، درصورتیکه:

در هوای اتاق میتوان تا ۴ ساعت نگهداری کرد

در یخچال میتوان بمدت ۴۸ ساعت نگهداری کرد.

و در جا یخی یخچال میتوان بمدت ۲ هفته نگهداری کرد.

در  فریزر معمولی  (۱۸ – درجه) باشد میتوان بمدت ۳ماه نگهداری کرد.

در فریزهای فریزر صنعتی  (۳۲- درجه) میتوان بمدت ۶ماه نگهداری کرد.

روش فریز کردن ونگهداری شیرمادر دوشیده شده

روش فریز کردن ونگهداری شیرمادر دوشیده شده:

بعد از شستشوی دست ها با صابون، به آرامی پستان مادر را دوشیده و شیر حاصل از دوشیدن را در لیوان جمع آوری کرده و جهت ذخیره در فریزر انرا در ظروف پلاستیکی مخصوص که برای همین منظور تولید شده اند ریخته وبا ثبت تاریخ بر روی آن در فریزر نگهداری میکنیم .

 

روش فریز کردن ونگهداری شیرمادر دوشیده شده

شیرمادر فریز شده را چگونه گرم کنیم؟

برای مصرف مجدد از شیردوشیده مادر که جهت ذخیره آنرا منجمد کرده بودیم ، جهت گرم کردن آن هرگز ظرف شیر را نبایستی مستقیما روی حرارت اجاق قرار دهیم بلکه ابتدا باید درطی مدت نیم تا یک ساعت شیر را در هوای اتاق گذاشته تا به درجه حرارت بدن برسد(با چکاندن یک قطره بروی ساعد، حرارت مناسب را می توان تشخیص داد) سپس جهت تغذیه نوزاد از آن استفاده کنیم.

روش دیگر برای گرم کردن شیر مادر فریز شده ،اینگونه هست که ظرف حاوی شیر فریز شده را درون ظرف آب ولرم بگذاریم وآهسته آنرا تکان داده تا کم کم یخ آن باز شود و وقتیکه گرمای آن به در حد گرمای بدن رسید ‌جهت تغذیه نوزاد یا کودک  ازآن استفاده کنیم.

شیرمادر فریز شده را چگونه گرم کنیم؟

گرم کردن شیر مادر فریز شده

 • چه اقداماتی لازم هست تا  شیردهی مادر ادامه پیدا کند؟   

جهت افزایش شیر مادر و ادامه موفقیت شیردهی موارد زیر توصیه میشود

۱) جهت ادامه موفقیت شیردهی حفظ آرامش مادر و استراحت، وخواب کافی مادراهمیت بسزایی دارد.

۲) تکنیک مناسب شیردهی از پستان و مکیدن درست و مکرر نوک پستان توسط نوزاد در افزایش شیر مادر بسیار موثر میباشد.

۳) رعایت وضعیت درست شیردادن به نوزاد ( تکنیک درست شیردهی)در ادامه موفقیت شیردهی از پستان تاثیر بسزایی دارد،

۴) رعایت تغذیه صحیح در مادر و رژیم غذایی متناسب با مادر شیرده همراه با فعالیت فیزیکی ( ورزش ) مناسب در مادر ، در افزایش شیر مادر و ادامه شیردهی از پستان مادر مهم میباشد.

۵) هم اتاق بودن مادر و نوزاد در روزهای اول تولد خصوصا در موارد زایمان در بیمارستان به روش سزارین در افزایش شیر مادر و ادامه شیردهی مادر بسیار موثر میباشد.

۶) شیردهی از پستان و مکیدن مکرر پستان توسط نوزاد خصوصا در روزهای اول تولد تیزدر در افزایش شیر مادر و ادامه شیردهی نقش مهمی دارد.

۷) شروع به موقع تغذیه تکمیلی (غذای کمکی) کودک نیز درافزایش شیر مادروادامه شیردهی موثر میباشد.

بایستی این نکته را هم درنظر داشته باشیم شروع و نوع الگوی غذای کمکی بر حسب شرایط و موقعیت هرشیرخوارمتفاوت میباشد و الزاما این الگو را نمیتوان در همه کودکان بکار برد.

 

برای مشاوره آنلاین در مورد تغذیه فرزند دلبندتان با پزشک متخصص اینجا کلیک کنید

 

چه غذاهایی موجب افزایش شیر مادر میشوند؟

تخم مرغ ، گوشت ، ماهی ، آب، ماست ، شیر، کره، پنیر،سیر،هویج،زنجبیل، کدو حلوایی ، برگ شوید،نارگیل، انار، خرما، مرکبات، بلوبری، زردآلو، مغزیجات و آجیل،دانه رازیانه،زیره سبز، کنجد، دانه کتان، برنج قهوه ایی، جو دوسر،

غذاهایکه موجب افزایش شیر مادر میشوند:

چه غذاهایی موجب افزایش شیر مادر میشوند؟

نکته: 

خوانندگان گرامی توجه داشته باشید که مطالب ارائه شده در سایت این کلینیک صرفاً جهت آگاهی شما می باشد و نه خود درمانی. قبل از هر گونه اقدام درمانی توصیه میشود  با پزشک متخصص کودکان و نوزادان یا فوق تخصص گوارش کودکان دراین زمینه مشورت نمائید

 


Childrens-appetite.jpeg

زمان مطالعه: 8 دقیقه

اشتهای کودکان چگونه هست؟

معمولا اشتهای کودکان در ساعات مختلف شبانه روز و در روزهای متوالی یکسان و مشابه نیست و ممکن هست در بعضی موارد کمتر از روزهای دیگر غذابخورد ،این موضوع چندان مهم نمیباشد چراکه که در این شرایط ، حجم غذایی که کودک طی یک تا دو هفته می خورد مهم است و ارزیابی غذا خوردن کودک در طول روز خیلی اهمیت ندارد و جهت ارزیابی وضعیت غذا خوردن کودک ، حجم غذایی که یک کودک طی یک تا دو هفته میخورد بیشتر اهمیت دارد.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

تشویق کودک برای غذا خوردن چگونه باشد؟

هنگام تغذیه کودکان ، اگر کودک غذایش را بخوبی میخورد باید او را تشویق کرد، یکی از راه های تشویق کودک «آفرین گفتن» به کودک و دست زدن و تشویق برای غذا خوردن وی هست.

هنگام  غذا دادن کودک نباید کودک را به تمیز غذا خوردن وادار کرد زیرا ریخت و پاش کردن غذا توسط کودک هنگام غذاخوردن امری طبیعی است و به کسب تجربه و یادگیری کودک برای غذا خوردن کمک میکند.

آیاهنگام غذا دادن به کودک میتوان از تماشای فیلم کارتون استفاده کرد؟

آیاهنگام غذا دادن به کودک میتوان از تماشای فیلم کارتون استفاده کرد؟

توصیه میشود بجای اصرار کردن به کودک برای غذا خوردن ، قبل از مصرف غذا ، کودک را بعد ازغذا خوردن تشویق کنیم.

اصرار مکرر به کودکان برای غذا خوردن و استفاده از وسایل کمکی مثل عروسک ها، فیلم های کارتونی برای غذا خوردن کودکان موجب اختلال رفتاری در کودک میشود و در دفعات بعدی برای تغذیه کودک بایستی از عروسک یا فیلم کارتون استفاده کرد تا کودک غذای خودش را بخورد.

برای تغذیه کودکان که خوب وزن نمیگیرند چه اقدام لازم هست؟

برای کودکانی که خوب وزن نمیگیرند بایستی کالری غذای کودک را افزایش داد برای افزایش کاری غذای کودک میتوان با اضافه کردن مخلوط آرد و شیر و کره یا روغن زیتون، آرد غلات یا حبوبات، غلات یا حبوبات جوانه زده، بادام، پسته، گردو و فندق، کنجد، مغزیجات ، خامه، کره، روغن، شیر، ماست ، پنیر و زرده تخم مرغ بصورت ترکیبی با غذای مصرفی کودک کالری غذا را افزایش داده و به  وزن گیری کودکان کمک کرد.

 

غذای کمکی کودک شامل چه چیزهاییست؟ اینجا بخوانید…

 

نکته:
بایستی توجه داشت اگر کودک مبتلا به آلرژی غذایی هست از اضافه کردن لبنیات مثل کره ، خامه ،شیر، پنیر، و…به غذای کودک اجتناب شودوتوصیه میشود جهت تغذیه و انتخاب نوع غذا در کودکان مبتلا به آلرژی غذایی با پزشک متخصص کودکان یا فوق تخصص این زمینه مشورت کرده وتحت نظر پزشک فوق تخصص این زمینه  تغذیه و اضافه کردن مواد غذایی به برنامه غذایی کودکان انجام پذیرد.


| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

میزان مجاز اضافه کردن روغن به غذای کمکی کودکان چقدر هست؟

روغن را نبایستی به مقدار زیاد به غذا کودک اضافه کرد ، حداکثر مجاز اضافه کردن روغن به غذا کودک به میزان ۵ سی سی یا یک قاشق مربا خوری ، به ۱۰۰ گرم از غذا کودک است.

اضافه کردن ماست و پنیر به غذای کودک چه اهمیتی دارد؟

ماست و پنیر علاوه بر تامین کلسیم بدلیل داشتن PH اسیدی،  میزان جذب آهن غیرگوشتی مواد غذایی را بیشتر میکنند.

اضافه کردن چربی به غذای کمکی کودک چه اهمیتی دارد؟

چربی مواد غذایی برای کودکان زیر ۳ سال را نباید محدود کرد زیرا کودکان زیر ۳ سال در حال رشد هستند و نیاز تغذیه ایی بالایی دارند در این کودکان بیش از ۳۰٪ انرژی دریافتی روزانه آنها را بایستی توسط چربی ها تامین شود.

مقادیر بالاتر  چربی زمانی تجویز میشود که کودک نیاز بیشتری به کالری داشته باشد مثل موارد بی اشتها باشد یا ابتلا به عفونت های مکررباشد.

بنابراین توصیه میشود برای کودکان زیر ۲ سال از ماست کم چرب  یا پنیر کم چرب بخاطر پائین بودن چربی استفاده نشود بجای آن از ماست یا پنیر پرچرب استفاده کرد.

بعد از سن ۲تا ۳ سالگی استفاده از  شیرگاو یا ماست با چربی ۱/۵ تا ۲٪ مانعی ندارد.

کودکان حداکثر چه میزان در روز میتوانند از شیر گاو استفاده کنند؟

کودکان حداکثر چه میزان در روز میتوانند از شیر گاو استفاده کنند؟

شیرگاو از نظر تامین آهن برای کودک منبع بسیار ضعیفی است.

کودکانیکه در طی روز بیش از 500 میلی لیتر شیرگاو مصرف میکنند دچار کمبود آهن یا آنمی فقر آهن میشوند.

توصیه میشود کودک قبل از غذا خوردن ، شیر نخورد، چون اشتهای کودکان رابرای مصرف غذای اصلی کم میکند

کودکان میتوانند حداکثر ۲بار در روز ، در وعده عصرانه  و وعده قبل از خواب از شیر گاو استفاده کنند .

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

مصرف زیاد شیر گاو توسط کودکان چه عوارضی برای کودک دارد؟

از آنجایکه مهمترین منبع  کلسیم  فراورده های لبنیات مثل شیر و ماست هستند، لذا توصیه میشود مصرف لبنیات در کودکان بیشتر بصورت ماست همراه با غذا باشد تا مصرف شیر زیاد به تنهایی .

مصرف زیاد شیرگاو در روز توسط کودکان موجب کاهش اشتهای کودکان برای خوردن سایر غذاها خصوصا وعده های اصلی غذایی میشود.

همچنین مصرف زیاد شیرگاو توسط کودکان موجب  دفع خون نامحسوس از روده و از راه  مدفوع  کودک میشود که موجب انمی یا کم خونی کودکان خواهد شد.

نقش والدین در در بروز اختلال رفتار تغذیه ایی یا عادات غذایی بددرکودکان چیست؟

به این نکته مهم توجه داشته باشیم  رفتار های غذایی کودکان بشدت تحت تاثیر رفتارهای والدین میباشد!

کودکان با عادات غذایی بد متولد نمیشوند بلکه رفتار والدین آنها  موجب اختلال رفتار تغذیه ایی یا عادات غذایی بد در آنها میشود.

واکنش های والدین چه بصورت مثبت یا منفی در مقابل خوردن و یا نخوردن یک غذا توسط کودک ، در ذهن کودک ثبت میشود و کودک از  واکنش های والدین هنگام غذا خوردن را بعنوان یک راه حل برای جلب توجه بیشتر خود استفاده میکند.

رفتارهای غذایی نادرست توسط  والدین عیناً در شکل گیری رفتار کودک نقش دارد . بکار بردن الفاظی مثل بدمزه بودن غذا، بدشکل بودن غذا توسط والدین روی شکل گیری رفتار بد غذایی درغذا خوردن کودکان تاثیر مستقیم دارد.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

والدین بایستی توجه داشته باشند غذای کودکان از بدو تولد تا ۲ سالگی ، بتدریج از مصرف منحصراً از شیر مادر یا شیرخشک به غذای کمکی و غذای کامل سفره تغییر پیدا میکند و همزمان با این تغییرات از جهت قوام ، مزه و نوع مواد غذایی مصرفی، کودک هم ممکن هست در راستای این تغییرات از خود رفتارهای تغذیه ای متفاوتی را بروز دهد.

ضمن توجه به این تغییرات رفتاری تغذیه ایی در کودکان ، بایستی برای تکامل رفتار تغذیه ایی در کودک این فرصت را ایجاد کرد و رفتار های بد غذایی مثل تمایل به مصرف بیش از حد به شیر مادر یا شیر خشک یا مصرف تنقلات کم انرژی جلوگیری کرد.

کودکان در سنین ۱-۲ سال غذای گرم را نسبت به غذاهای سرد یا داغ بیشتر ترجیح میدهند.و بیشتر به خواسته های خود توجه دارند و کمتر به نظر دیگران اهمیت میدهند و هنگام غذا خوردن بیشتر توجه آنها به بازی کردن با غذا جلب میشود تا غذا خوردن  کودکان درسنین ۱-۲ سال معمولا  یک ماده غذایی را برای یک مدت زمان دوست دارند و بعد ممکن است به غذای دیگری را دوست داشته باشند و بیشتر به آن غذا تمایل پیدا کنند،

برای حل این مشکل میتوان با تغییر در درجه حرارت یا نوع پخت و شکل یک غذا، میتوان آن غذا را برای کودک جذابتر کرد.

اگرکودک علاقه ای به غذا خوردن نشان ندهد چه اقدامی انجام دهیم؟

اگرکودک علاقه ای به غذا خوردن نشان ندهد چه اقدامی انجام دهیم؟

معمولا این امر طبیعی بوده و ناشی از کاهش موقت اشتهای کودکان میباشد و

یا گاهی اوقات ناشی از مصرف میان وعده ها توسط کودک در زمان نامناسب میباشد که موجب کاهش اشتهای کودکان به وعده های اصلی غذا وی میشود.

زمانیکه کودک علاقه ای به غذا خوردن نشان نمیدهد اقدامات زیر توصیه میشود:

۱)برای تغذیه کودکان ، زمان مناسبی را برای میان وعده های کودک اختصاص دهیم.

۲)تحت هیچ شرایطی با فشارو اصرار ،کودک را وادار به غذا خوردن نکنیم.

۳)از مصرف آبمیوه های صنعتی و آب فراوان در غذا خوردن کودکان اجتناب شود

۴)از مصرف تنقلات مثل چیپس، پفک، نوشابه و…….. توسط کودک اجتناب شود.

۵)معمولا وقتی رنگ غذا متنوع ومتغیر باشد اشتهای کودکان تحریک میشود.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

۶)اگر کودک یک غذای خاصی را نمیخورد  نباید آن غذا را کلاً از برنامه غذایی وی حذف کرد بلکه با تغییر در آن غذا و ارائه غذا به یک فرم دیگر میتوان کودک را به خوردن آن غذا تشویق کرد.

۷) از آنجایکه تمام رفتارهای والدین برای کودک بعنوان الگو قرار میگیرد بنابراین والدین هنگامی که بر سر سفره می نشینندبایستی مواظب رفتارهای خود باشند بعبارت دیگر ، باید به این نکته توجه داشت که کودکان با عادات غذایی بد متولد نمیشوند بلکه رفتار والدین آنها  موجب اختلال رفتار تغذیه ایی یا عادات غذایی بد در آنها میشود.

رفتار بد والدین  در امتناع از غذا خوردن کودکان نقش دارند.

چه عواملی در غذا نخوردن کودک دخیل هست؟

مواردی مثل فعالیت کردن زیاد جسمی،خستگی زیاد،کم خوابی در کودک، رفتار بد والدین  در امتناع از غذا خوردن کودکان نقش دارند.

مقاومت به غذاخوردن کودکان نشانه چیست؟

سماجت واصرارکردن والدین به کودکان برای غذاخوردن موجب چه اختلالی در کودک خواهد شد؟ مقاومت به غذاخوردن کودکان میتواند بعنوان نشانه ای از  شخصیت استقلال طلبی آنها باشد.

در موقع مقاومت به غذاخوردن، کودک از توجه والدین لذت میبرد و اگر  پدر و مادر در خوردن غذا کودک خود اصرار و سماجت داشته باشند این کودک میآموزد که این یک روش جلب توجه پدر و مادر خواهد بود و نه تنها ،رفتار اجتنابی و امتناع از غذا خوردن خود را اصلاح نمیکند بلکه با گذشت زمان این رفتار اجتنابی در غذا خوردن خود را تشدید کرده و تمایل بسمت غذاهای دیگر پیدا خواهد کرد.

سماجت و اصرار والدین در غذا خوردن کودک سرمنشاء ایجاد یک نوع اختلال رفتاری در کودک خواهد بود.

اگر کودک به غذاخوردن مقاومت میکند چه اقدامی لازم هست؟

زمانیکه کودک در غذا خوردن مقاومت میکند والدین نبایستی برای غذا خوردن کودک ، اصرار و سماجت کنند .

در این شرایط بجای سماجت و اصرار کردن کودک به غذا خوردن ، وقت کافی برای غذا خوردن کودک میدهیم ، و بعد از دادن وقت کافی اگر کودک هنوز غذای خود را نخورده است در این حالت بشقاب پر غذا را از کنار کودک بر میداریم تا کودک متوجه شود که غذا خوردن آداب و آئینی دارد و خوردن غذا وقت خاص خود را داشته و مدت زمان معینی برای غذا خوردن وجود دارد.

این کار در شکل گیری رفتارخوب کودک تاثیر مثبتی خواهد داشت.

برای آشنایی بیشتر و مشاوره در خصوص تغذیه کودکان و شروع غذای کمکی در کودکان ، تغذیه نوزادان نارس، تغذیه نوزادان، شیر دهی به نوزاد ، به کلینیک فوق تخصصی کبد وگوارش کودکان دکتر حسینی تماس گرفته ، یا به   سایت کلینیک  https://drhosseyni.com مراجعه بفرمائید

تلفن تماس :

09014878765

آدرس:

مازندران / ساری : خیابان فرهنگ/ مجتمع پزشکی شهریار ۳

مازندران / ساری : کلینیک فوق تخصصی طوبی

مازندران / قائمشهر : مرکز آموزش درمانی بیمارستان رازی

نکته:

خوانندگان گرامی توجه داشته باشید که مطالب ارائه شده در سایت این کلینیک صرفاً جهت افزایش آگاهی دانش پزشکی شما می باشد و نه خود درمانی. قبل از هر گونه اقدام درمانی توصیه میشود  با پزشک فوق متخصص این زمینه مشورت نمائید.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش


word-image-2138-1.jpeg

زمان مطالعه: 6 دقیقه

 شیر مادر

در ساعات و روزهای اولیه بعد از زایمان ، اولین ترشحات شیری که از پستان مادر ترشح میشود آغوز یا  کلستروم  نام دارد.

انتی بادی های مادری موجود در آغوز ۱۰برابر بیش از شیرمادر است که نقش مهمی در افزایش سیستم ایمنی نوزاد و پیشگیری عفونت نوزادان دارد.

 میزان سدیم، پروتئین، کلسیم و فسفرشیر مادر ، در مقایسه با شیر خشک از جهت فیزیولوژیکی مناسبتر از وجود این مواد در شیرخشک هست.

برای آشنایی بیشتر و مشاوره در خصوص تغذیه با شیرمادر ، استفاده از شیرخشک  شروع تغذیه کمکی کودکان وآلرژی به پروتئین شیرگاو به کلینیک فوق تخصصی کبد وگوارش کودکان دکتر حسینی تماس گرفته ، یا به   سایت کلینیک  https://drhosseyni.com مراجعه بفرمائید.

تلفن تماس 

09014878765

آدرس:

مازندران / ساری : خیابان فرهنگ / مجتمع پزشکی شهریار ۳

مازندران / ساری : کلینیک فوق تخصصی طوبی

مازندران/ قائمشهر  ؛ بیمارستان مرکز آموزش درمانی رازی

نکته:
خوانندگان گرامی ، مطالب ارائه شده در سایت این کلینیک صرفاً جهت آگاهی دانش پزشکی شما میباشد و نه خود درمانی. قبل از هر گونه اقدام درمانی توصیه میشود  با پزشک فوق متخصص این زمینه مشورت نمائید.

خواص مفید شیر مادر چیست؟

در حال حاضر از نظر تمام مجامع علمی تغذیه در دنیا، شیر مادر در تامین نیازهای عاطفی، جسمی و ذهنی شیرخوار با توجه به ترکیب شیمیایی خاص آن ،‌از اهمیت ویژه ایی برخوردار بوده و مورد تایید همه آنها قرار گرفته است.

آغوز یا کلستروم شیر مادر چیست؟

در ساعات و روزهای اولیه بعد از زایمان ، اولین ترشحات شیری که از پستان مادر ترشح میشود آغوز یا  کلستروم  نام دارد.

این ترکیب شیر در۲تا ۴ روز اول بعد تولد با رنگی زرد ترشح میشود و بواسطه داشتن انتی بادی از مادر ، خاصیت ضدمیکروبی داشته و سرشار از پروتئین،چربی ، ویتامین های محلول در چربی (A,D,K,E) است.

انتی بادی های مادری موجود در آغوز ۱۰برابر بیش از شیرمادر است که نقش مهمی در افزایش سیستم ایمنی نوزاد و پیشگیری عفونت نوزادان دارد.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش  بنابراین معمولا بعنوان اولین دوز،  واکسینایسیون طبیعی نوزاد در نظر گرفته میشود.

خواص مفید آغوز یا کلستروم چیست؟

مهمترین مزیت شیر مادر نسبت به شیرخشک این هست که ، شیر مادر متناسب با افزایش سن نوزاد ترکیبات موجود درآن نیز تغییرمیکند و همه نیازهای نوزاد را در طی ۶ ماه اول زندگی تامین میکند.

تغذیه نوازدباشیر مادرموجب افزایش ارتباط عاطفی مادر و نوزاد میشود همچنین تماس چشمی و توجه مادربه شیرخوار هنگام شیردادن تاثیرات مطلوبی هم بر رشد روانی و هم رشد عاطفی نوزاد خواهد داشت.

مادرانیکه به نوزاد خود شیر مادر می‌دهند شانس ابتلا به سایکوز، افسردگی بعداز زایمان د آنها کمتراست. همچنین نوزادان تغذیه شده با شیر مادراختلالات اضطرابی و تحریک پذیری کمتری نسبت به نوزادان تغذیه شده با شیر خشک دارند.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

شیر مادر چه خواص مفیدی روی میکروبهای روده نوزاد دارد؟

چون در دوران نوزادی  فلورهای باکتریال روده ای ( باکتری‌های مفید در روده ) در حال شکل گرفتن هستند، خوردن شیر مادر باعث افزایش نوعی میکروب مفید بنام  بیفیدو باکتریوم  در روده میشود، که فوائد زیادی برای نوزاد خواهد داشت.

تغذیه با شیر مادر موجب کاهش عفونت های گوارشی در نوزاد خصوصا از نوع باکتری  E-Coli و افزایش جذب آهن در روده نوزاد میشود.

علی رغم اینکه میزان آهن موجود در شیرمادر ناجیز هست اما جذب بهتری دارد.

برعکس در نوزادانیکه از  شیر خشک تغذیه میشوند ، فلور باکتریال روده ای نوازد متفاوت بوده بیشتر از نوع لاکتو باسیلوس ،اسیدوفیلوس ،کلستریدیوم  ، انتروکوک  است که مزایای فلور بیفیدو باکتریوم ناشی از تغذیه با شیر مادر را نخواهد داشت.

شیر مادر چه عفونت هایی را در نوزاد پیشگیری میکند ؟

• عوامل ضدمیکروبی و انتی بادی های موجود درآمدزایی یا شیر مادر  موجود در شیر موجب افزایش سیستم ایمنی نوزاد شده و نوازد را از ابتلا به بیماریهای عفونی

و نوزاد را از ابتلاء به عفونت های باکتریایی ،عفونت های ویروس ،عفونت های تنفسی، عفونتهای ادراری ،عفونت های انگلی ،خصوصا ابتلا به اسهال عفونی ، عفونت ادراری پیشگیری میکند.

شیر مادر موجب کاهش چه بیماری‌هایی در نوزاد میشود؟

تغذیه نوزاد با شیر مادر موجب کاهش ابتلا نوزاد به بیماری دیابت ،بیماری سلیاک ،بیماری التهابی روده ،بیماری آسم ،کاهش دردهای کولیکی ،کاهش خونریزی دستگاه گوارش در نوزادی و در سنین بالاتر میشود میشود

از مزایای استفاده شیر مادر است.

همین تغذیه نوزاد با شیر مادر موجب پیشگیری از چاقی، و بیماریهای آسم، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی عروقی در نوزادان و شیرخواران میشود.

شیر مادر چه تاثیری روی آلرژی دارد؟

چون شیر مادربراحتی برای نوازد وشیرخواران قابل هضم هست به همین علت احتمال بروز آلرژی در آن هم بسیار کم است .

اما درنوزادان و شیرخوارانیکه با شیر خشک تغذیه میشوند احتمال بروز واکنش های آلرژیک درحدود ۳-۶٪ موارد میباشد و میتواند موجب بروز علائم بالینی مثل دفع خون از دستگاه گوارش نوزادان و کودکان  ،تحریک پذیری کودکان و نوزادان ،کولیک شدید نوزادان

بشود اما این عوارض در نوزادان تغذیه شده با شیرمادر کمتر دیده میشود.

تغذیه شیر مادر چه تاثیری بر رشد و هوش نوزاد دارد؟

مطالعات و تحقیقات نشان داده اند که تغذیه نوزاد با شیر مادر علاوه بر تامین نیازهای تغذیه ایی و کالری مورد نیاز جهت رشد نوزاد، نیازهای عاطفی شیرخوار، همچنین تامین رشد مغزی مناسب و بهره هوشی بالا در نوزاد موثر است .

معمولا نوزادان تغذیه شده با شیر مادر در آینده کودکان باهوش تری نسبت به نوزادان تغذیه شده با شیر خشک خواهند بود.

تفاوت شیر مادر با شیر خشک چیست؟

از نظرتامین املاح جهت رشد نوزادان ، شیر مادر در مقایسه با شیر خشک  دارای میزان سدیم، کلسیم و فسفر ، پروتئین، متناسب تری بر حسب نیازهای فیزیولوژیک نوزاد برای رشد میباشد

تغذیه نوزادان با شیرهای دارای سدیم بالا در عملکرد کلیوی آنها اثر سوء دارد و همچنین شیرهایی که نسبت کلسیم به فسفر آنها نامتناسب میباشد در رشد استخوان شیرخواران تاثیر منفی دارند.

در نوزادان نیازهای اساسی آنها جهت رشد و وزن گیری ، توسط تغذیه آنها با شیر مادر بصورت طبیعی برآورده میشوند.

شیر مادر بخاطر داشتن آب به مقدار مناسب ، موجب تولید ادرار کافی در نوزادمیشود .همچنین شیرمادر ، غلظت متناسبی از املاح و مواد معدنی را جهت نیازهای نوزاد و تامین رشد او فراهم میکند.

اگر شیری که جهت تغذیه نوزاد استفاده میشود املاح نامتناسب داشته باشد ، میتواند موجب صدمات شدید کلیوی در آنها شود.

تفاوت شیر مادر با شیر گاو چیست؟

شیر مادر

تفاوت اصلی بین شیر مادر و شیر گاو در نوع پروتئین (پروتئین  Whey و کازئین) و نسبت پروتئین موجود درآنها میباشد.

شیر مادر نسبت به شیر گاو دارای پروتئینی با کیفیت بالا از نوع پروتئین  Whey هست و نسبت پروتئین  Whey به  پروتئین  کازئین  در شیر مادر 70 به 30 است که منجر به هضم و جذب مطلوب و راحت تر شیر در دستگاه گوارش میشود.

همچنین نوع پروتئین Wheyو  پروتئین کازئین موجود در شیرمادر و شیرخشک کاملا از یکدیگر متفاوت میباشند.

به همین دلیل در موارد آلرژی و حساسیت به پروتئین شیر گاو که معمولا ناشی از جزء آلبومین مربوط به پروتئین Whey است ، برخلاف تغذیه با شیر گاو یا شیرخشک های تهیه شده از شیرگاو ، در تغذیه نوزادان با شیرمادر دیده نمیشود.

تغذیه نوزادان با شیر مادر،از جهت تامین اسیدهای چرب ضروری ،مثل اسید آرشیدونیک ، اسید لینولئیک ، اسید لینولنیک نسبت به شیر خشک تهیه شده از شیر گاو در اولویت میباشد.

همچنین چربی های موجود در شیر مادر ، ضمن اینکه مهمترین منبع تامین انرژی لازم جهت رشد نوزادان میباشند در رشد مغزی، ایجاد بهره هوشی بالاتر آنها نسبت به تغذیه با شیر خشک خصوصا در ۲سال اول تولد بسیار حائز اهمیت هستند .

شیر دهی به نوزاد چه فوایدی برای مادر دارد؟

شیردهی به نوزاد فواید مفیدی  برای مادران شیر ده دارد.

شیر دهی به نوزادان بعد از زایمان ، موجب برگشت سریعتر رحم مادران به اندازه قبل زایمان خود میشود .

مادران با شیردادن به نوزاد ،افزایش وزنی را که طی دوران بارداری بدست آورده اند،در طی دوران شیر دهی از دست داده و به وزن قبل زایمان خواهند رسید.

در طی شیر دهی تماس فیزیکی نزدیک مادر با نوازاد موجب افزایش آرامش مادر ، کاهش اضطراب و افسردگی در مادرخواهد شد.

شیردهی به نوزاد موجب افزایش آرامش و اعتماد بنفس در مادر خواهد شد. همچنین موجب میشود تا مادر خواب آرامی داشته باشد.

براساس مطالعات انجام شده نشان داده شده که احتمال ابتلا به انواع سرطان پستان و سرطان تخمدان در مادرانیکه به نوزادان خود شیرمیدهند نسبت به مادرانیکه به نوزاد خود شیر مادر نمیدهند کمتر است.

| نوبت دهی دکتر حسینی - فوق تخصص کبد و گوارش

در ساعات و روزهای اولیه بعد از زایمان ، اولین ترشحات شیری که از پستان مادر ترشح میشود آغوز یا  کلستروم  نام دارد.

انتی بادی های مادری موجود در آغوز ۱۰برابر بیش از شیرمادر است که نقش مهمی در افزایش سیستم ایمنی نوزاد و پیشگیری عفونت نوزادان دارد.

 میزان سدیم، پروتئین، کلسیم و فسفرشیر مادر ، در مقایسه با شیر خشک از جهت فیزیولوژیکی مناسبتر از وجود این مواد در شیرخشک هست.

برای آشنایی بیشتر و مشاوره در خصوص تغذیه با شیرمادر ، استفاده از شیرخشک  ، شروع تغذیه کمکی کودکان وآلرژی به پروتئین شیرگاو به کلینیک فوق تخصصی کبد وگوارش کودکان دکتر حسینی تماس گرفته ، یا به   سایت کلینیک  https://drhosseyni.com مراجعه بفرمائید.

تلفن تماس 

09014878765

آدرس:

مازندران / ساری : خیابان فرهنگ / مجتمع پزشکی شهریار ۳

مازندران / ساری : کلینیک فوق تخصصی طوبی

مازندران/ قائمشهر  ؛ بیمارستان مرکز آموزش درمانی رازی

نکته:
خوانندگان گرامی ، مطالب ارائه شده در سایت این کلینیک صرفاً جهت آگاهی دانش پزشکی شما میباشد و نه خود درمانی. قبل از هر گونه اقدام درمانی توصیه میشود  با پزشک فوق متخصص این زمینه مشورت نمائید.

 


word-image-1676-1.png

زمان مطالعه: 8 دقیقه

نکته:
خوانندگان گرامی ، مطالب ارائه شده در سایت این کلینیک صرفاً جهت آگاهی دانش پزشکی شما میباشد و نه خود درمانی. قبل از هر گونه اقدام درمانی توصیه میشود  با پزشک فوق متخصص این زمینه مشورت نمائید.

آلرژی غذایی( Food Allergy ):

نزدیک به ۵درصد کودکان زیر ۵سال مبتلا به آلرژی غذایی هستند.  درحال حاضر  آلرژی غذایی رو به افزایش بوده و تا حدود ۲۰ درصد گزارش شده است  هرچند که آلرژی غذایی در اکثر کودکان با افزایش سن بتدریج از بین می رود ، اما آلرژی به بادام زمینی، آجیل درخت، ماهی و صدف ماهی ممکن است مادام العمر باشد.

آلرژی غذایی چیست؟

نزدیک به ۵درصد کودکان زیر ۵سال مبتلا به  آلرژی غذایی هستند.

براساس تحقیقات انجام شده در حال حاضر آلرژی غذایی در کودکان زیر ۱۸ سال درحال افزایش بوده و حدودا به میزان ۲۰ درصد گزارش شده است .

هرچند که آلرژی غذایی در اکثر کودکان با افزایش سن بتدریج از بین می رود ، اما آلرژی به بادام زمینی، آجیل درخت، ماهی و صدف ماهی ممکن است مادام العمر باشد.

آلرژی غذایی یک پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن به یک ماده غذایی خاص است.

آلرژی غذایی با عدم تحمل غذایی تفاوت دارد برخلاف آلرژی غذایی ، عدم تحمل غذایی بر سیستم ایمنی بدن تاثیر نمی گذارد، هرچند که ممکن است بین آنها علائم بالینی مشابه وجود داشته باشد.

علت آلرژی غذایی چیست؟ 

قبل از بروزعلائم یک واکنش آلرژی غذایی، فرد حساس باید قبلا حداقل یک بار در معرض غذای آلرژن زا قرار گرفته باشد.این ماده آلرژن زا می تواند از خوردن همان ماده غذایی یا در نوزادان و شیرخواران از طریق شیر مادر به نوازد یا شیر خوار منتقل شده و منجر به بروز حساسیت وعلائم بالینی در آنها شود.

اگر فرد با هر یک از روش‌های فوق برای بار دوم ، غذای آلرژن زا وارد بدن وی شود علائم بیماری آلرژیک در وی رخ میدهد.

در بیماران مبتلا به آلرژی یک نوع از آنتی بادی بنام IgE در بدن فرد با مواد غذایی آلرژن زا واکنش نشان داده، منجر به آزاد شدن یک ماده بنام هیستامین میشود، که می تواند منجر به بروز علائم آلرژیک در فرد شود.

علائم آلرژیک میتواند بصورت آسم( تنگی نفس و خس خس سینه)، خارش در دهان، اختلال در تنفس( دیسترس تنفسی) ، درد های شکم و معده، استفراغ یا اسهال باشد.

چه کودکانی در معرض خطر آلرژي غذایی هست ؟

در صورتیکه حداقل يكی از اعضای خانواده درجه اول مثل پدر، مادر، خواهر يا برادر مبتلا به علائم آلرژي مثل

درماتيت آتوپيك( حساسیت پوست بدن)،اگزما ( خشکی پوست) ، آب ريزش از بيني (رينيت آلرژيك)، يا آلرژي غذايي ثابت شده داشته باشند کودکان آنها نیز درمعرض خطر آلرژی غذایی خواهند بود.

چه کودکانی در معرض خطر آلرژي غذایی هست ؟ تصویر درماتیت اتوپیک در یک کودک

 تفاوت بین آلرژی غذایی و عدم تحمل غذا چیست؟

آلرژی غذایی باعث پاسخ سیستم ایمنی و آزادن شدن یک ماده بنام هیستامین در بدن شده ، وموجب ایجاد علائم  ناراحت کننده در  فرد مثل خارش ، کهیر، تورم لب و پلک، ضایعات پوستی، و…. تا علائم تهدید کننده زندگی مثل تنگی نفس شدید ، افت فشار خون ،و…..میشود.

اما عدم تحمل غذایی بر سیستم ایمنی بدن فرد تاثیر نمی گذارد، اگر چه برخی از علائم ایجا شده توسط عدم تحمل به مواد غذایی ممکن است همانند علائم آلرژی غذایی باشد.

عدم تحمل غذا ممکن است باعث همان علائم و نشانه‌هایی مانند تهوع، استفراغ، گرفتگی و اسهال شود که در آلرژی غذایی هم ظاهر می‌شود .بنابراین تشخیص این دو مورد از هم بسیار اهمیت دارد.

بیشتر چه غذاهایی  باعث آلرژی غذایی می شوند؟ 

در بین مواد غذایی ، تقریبا 90 درصد از تمام آلرژی های غذایی توسط هشت غذای زیر ایجاد می شود این ۸ غذا شامل :

شیر

تخم مرغ

ماهی

میگو

بادم درختی

بادام زمینی

گندم

سویا

بیشتر چه غذاهایی  باعث آلرژی غذایی می شوند؟ 

بیشترین مواد غذایی که در کودکان موجب آلرژی غذایی میشوند کدام هست؟ 

در ۹۰٪ موارد آلرژی غذایی بدنبال خوردن مواد غذایی زیر بروز میکند.

بادام زمینی

آجیل درختی

شیر گاو

تخم مرغ

گندم

سویا

ماهی

میگو وصدف

بیشترین مواد غذایی که در کودکان موجب آلرژی غذایی میشوند کدام هست؟

شدیدترین واکنش آلرژی غذایی مربوط به کدام ماده غذایی هست؟

بادام زمینی

آجیل درختی

ماهی وصدف

علائم آلرژی غذایی چگونه هست؟ 

علائم آلرژی غذایی معمولاً پس از چند دقیقه تا دو ساعت پس از خوردن غذای آلرژی زا بروز می‌کند.

علائم آلرژی غذایی حتی ممکن است در عرض چند دقیقه پس ازخوردن آن غذا هم شروع شود.

با این حال، در هر کودک علائم آلرژی غذایی ،ممکن است علائم متفاوتی بروز کند.

شایع ترین علائم آلرژی غذایی چگونه هست؟

استفراغ

اسهال

گرفتگی عضلات یا کرامپ عضلانی

کهیر( ضایعات پوستی)

اگزما (خشکی پوست بدن)

خارش یا تورم لب ها، زبان، دهان

خارش یا تنگی در گلو

تنفس سخت ( تنگی نفس)

خس خس سینه

افت فشار خون

علائم انافیلاکسی

تورم لب ناشی از خوردن ماده غذایی آلرژن زاتورم لب ناشی از خوردن ماده غذایی آلرژن زا

 

کهیر وضایعات پوستی ناشی از آلرژی غذاییکهیر وضایعات پوستی ناشی از آلرژی غذایی

علائم آلرژی غذایی ممکن است به علائم و سایر مشکلات و بیماریهای دیگر شبیه باشد. به همین علت توصیه میشود جهت تشخیص دقیق  با پزشک متخصص کودکان و نوزادان یا فوق تخصص این زمینه مشورت نمائید.

 

تورم شدید پلک ها بدنبال خوردن ماده غذایی آلرژن زاتورم شدید پلک ها بدنبال خوردن ماده غذایی آلرژن زا

 

ضایعه اگزمایی پوستی ناشی از آلرژی غذایی
ضایعه اگزمایی پوستی ناشی از آلرژی غذایی

علائم انافیلاکسی ناشی از آلرژی غذایی چیست؟

گاهی فرد با خوردن مواد غذایی آلرژن زا ، سریعا دچار علائم شدید و علائم تهدید کننده زندگی مثل علائم تنگی نفس و تورم یا ادم راه‌های هوایی، تورم گلو یا احساس وجود،، توده‌ای در گلو که تنفس را دشوار می‌کند، افت شدید فشار خون همراه با شوک، افزایش تعداد نبض ( تاکیکاردی)، سرگیجه، کاهش سطح هوشیاری میشوند، به این حالت علائم انافیلاکسی ناشی از آلرژی غذایی گفته میشود و نیازمند به بستری در بیمارستان و درمان فوری میباشد.

علائم انافیلاکسی ناشی از آلرژی غذایی چیست؟

درمان آلرژی غذایی چیست؟

معمولا جز در موارد خاص هیچ دارویی برای درمان قطعی آلرژی غذایی وجود ندارد.

هدف از درمان آلرژی غذایی پیشگیری هست و از خوردن غذاهایی که علائم را ایجاد می کنند جلوگیری شود و درصورت بروز علائم آلرژی بدنبال خوردن مواد غذایی آلرژن زا با مصرف دارو تحت نظر پزشک از شدت علائم کاسته میشود.

پس از پیدا کردن غذاهایی که موجب آلرژی در فرد میشود، بسیار مهم است که از خوردن این غذاها و سایر غذاهای مشابه در آن گروه غذایی اجتناب شود.

نکته مهم دیگر این هست ، جهت موفقیت در درمان آلرژی غذایی ، بایستی از غذاهای آلرژن زا در رژیم غذایی خانواده هم اجتناب شود.

در مادران شیر ده بدنبال خوردن مواد غذایی آلرژی زا مقدار کمی از آلرژن های غذایی ممکن است از طریق شیر مادر به شیرخوارمنتقل شده و باعث واکنش آلرژیک شود.

 

سه روش موثر در درمان آلرژی چیست؟

۱)اجتناب از ماده آلرژن

۲)ایمینو تراپی

۳ درمان دارویی

درمان آلرژی غذایی چیست؟

برای کودکان و افراد مبتلا به واکنش آلرژیک  شدید، جهت پیشگیری از بروز علائم واکنش های شدید آلرژی ،معمولا توصیه میشود یک کیت اورژانس که حاوی آمپول اتوماتیک تزریق اپی نفرین است، همیشه با خود بهمراه داشته باشند .

برای اطلاعات بیشتر در این خصوص و نحوه مصرف آمپول با پزشک متخصص کودکان و نوزادان یا فوق تخصص این زمینه مشورت نمائید.

 

نحوه تزریق آمپول اتوماتیک اپی نفرین در موارد بروز واکنش آنافیلاکسی
نحوه تزریق آمپول اتوماتیک اپی نفرین در موارد بروز واکنش آنافیلاکسی

آلرژی غذایی تا چه مدتی ادامه دارد؟

معمولا در کودکان بسیاری از آلرژن های غذایی ممکن است خاصیت آلرژن زایی آن کوتاه مدت بوده  و پس از سن ۳تا ۴ سالگی به آن غذا تحمل ایجاد شده و بهبود میابد و با خوردن مجدد آن ماده غذایی دچار علائم نشوند.

در بعضی از کودکان مبتلا به آلرژی ، جهت تایید بهبودی ، ممکن است بعد از سه تا شش ماه از بیماری ، جهت کنترول از بین رفتن علائم آلرژی در فرد ، تحت نظر مستقیم پزشک معالج ،فرد مبتلا از غذاهای خاص آلرژن زا مصرف کرده ، با توجه به بروز یا عدم بروز علائم آلرژی ،فرد مبتلا مورد ارزیابی قرار میگیرد .

آلرژی به شیر (Milk allergy ) و آلرژی به سویا (soy allergy) چیست؟

آلرژی به شیر و سویا معمولا در نوزادان و کودکان دیده می شود.

اغلب علائم این نوع آلرژی بر خلاف علائم آلرژی های دیگر بصورت علائم کولیک نوزادان  (گریه و نفخ شکم در نوزاد ) ، یبوست ،دفع خون ازمدفوع ، قرمزی اطراف مقعد، ضایعات پوستی ، وزن گیری و رشد ضعیف (تاخیر رشد)هست.

درصورتیکه شیرخوار مبتلا به  آلرژی ناشی از شیر  (Milk allergy ) باشد معمولا پزشک معالج ، جهت درمان ، ممکن است فرمولا یا شیر خشک شیر خوار را به شیرخشک سویا یا شیر مادر  همراه با رژیم غذایی در مادر تغییر میدهد .

تقریبا در ۴۰٪ موارد شیرخوار مبتلا آلرژی ناشی از شیر  (Milk allergy ) معمولا به سویا هم آلرژی دارد به همین دلیل به شیرخشک حاوی سویا یا فرمولای سویا  (Soy Formula )هم آلرژی خواهند داشت و به همین دلیل ممکن است پزشک متخصص کودکان و نوزادان یا فوق تخصص گوارش کودکان یک شیر مخصوصی که برای شیر خوار قابل هضم تر و فاقد آلرژی هست تجویز نماید.

علائم آلرژی ناشی از شیر (Milk allergy ) یا آلرژی ناشی ازسویا (soy allergy) ممکن است  به علائم بیماریهای دیگر شبیه باشد. به همین دلیل توصیه میشود برای تشخیص دقیق با پزشک فوق تخصص در این زمینه مشورت نمائید..

پیشگیری از آلرژی های غذایی چگونه هست؟ 

در نوزادان ، معمولا با پیروی از یک سری توصیه ها، علائم آلرژی را به تاخیر انداخت.توصیه میشود ، در صورت امکان، نوزاد برای شش ماه اول منحصرا از شیر مادر تغذیه شود . همچنین توصیه میشود شروع غذای کمکی ( غذاهای جامد)  را تا زمانی که شیرخوار به سن ۶ ماه یا بالاتر برسد ، نبایستی شروع کرد .

و جهت تاخیر بروز آلرژی در کودکان بایستی تا سال اول زندگی از مصرف شیر گاو، گندم، تخم مرغ، بادام زمینی وماهی اجتناب شود .

رستوران غذا خوردن بیماران مبتلا به آلرژی چگونه باشد؟

اگر کودک به  یک یا چند ماده غذایی آلرژی داشته باشد، غذا خوردن در بیرون از منزل یا رستوران  ، میتواند یک مشکل بزرگ برای خانواده باشد.

انجمن رژیم های غذایی آمریکا برای پیشگیری از آلرژی های غذایی ،در زمانیکه فرد مبتلا به آلرژی  از غذای بیرون یا رستوران استفاده میکند این توصیه ها را ارائه کرده:

از مواد تشکیل دهنده غذاها در رستوران که قصد دارید از آن بخورید آگاهی کامل داشته باشید.

توصیه میشود مسئول سرو غذا در رستوران ، در مورد مبتلا بودن به آلرژی غذایی شما اطلاع داشته باشد.

همچنین مسئول سرو غذای رستوران باید بداند ، هر ظرف غذا از چه موادی تشکیل شده است تا از این طریق موادغذایی آلرژن زا شناسایی شود

در رستوران قبل از سفارش غذا، از محتویات ومواد تشکیل دهنده غذای سفارش داده شده آگاهی داشته باشیم.

از سرو و مصرف غذاهایکه  بصورت خدمات بوفه یا سینی غذایی خانوادگی ، اجتناب شود .چون ممکن است آلودگی به ماده آلرژن زا ماده غذایی دیگر از طریق انتقال از یک ظرف به ظرف دیگر  داشته باشد ، و فرد مبتلا به آلرژی غذایی با مصرف آن دچار علائم آلرژی شود.

افراد مبتلا به آلرژی غذایی بایستی از غذاهای سرخ شده اجتناب کنند ، چون ممکن است از روغن های مشابه جهت سرخ کردن غذاهای مختلف استفاده شود و با ایجاد آلودگی متقابل مواد غذایی ، فرد مبتلا به آلرژی غذایی با مصرف آن دچار علائم آلرژی شود.

نزدیک به ۵درصد کودکان زیر ۵سال مبتلا به آلرژی غذایی هستند.  درحال حاضر  آلرژی غذایی رو به افزایش بوده و تا حدود ۲۰ درصد گزارش شده است  هرچند که آلرژی غذایی در اکثر کودکان با افزایش سن بتدریج از بین می رود ، اما آلرژی به بادام زمینی، آجیل درخت، ماهی و صدف ماهی ممکن است مادام العمر باشد. برای آشنایی بیشتر و مشاوره در خصوص  آلرژی غذایی کودکان و علائم گوارشی ناشی از آلرژی غذایی به کلینیک فوق تخصصی کبد وگوارش کودکان دکتر حسینی تماس گرفته ، یا به   سایت کلینیک  https://drhosseyni.com مراجعه بفرمائید.

تلفن تماس 

09014878765

آدرس:

مازندران / ساری : خیابان فرهنگ / مجتمع پزشکی شهریار ۳

مازندران / ساری : کلینیک فوق تخصصی طوبی

مازندران/ قائمشهر  ؛ بیمارستان مرکز آموزش درمانی رازی

نکته:
خوانندگان گرانقدر ، مطالب ارائه شده در سایت این کلینیک صرفاً جهت آگاهی دانش پزشکی شما میباشد و نه خود درمانی. قبل از هر گونه اقدام درمانی توصیه میشود  با پزشک فوق متخصص این زمینه مشورت نمائید.


دکتر سید اسمعیل حسینی

متخصص کودکان و نوزادان
بورد فوق تخصصی
بیماریهای کبد و گوارش کودکان و نوجوانان
"تغذیه و رشد و نمو کودکان"

آدرس: ساری، خیابان فرهنگ مجتمع پزشکی شهریار۳ واحد ۴۰۸

error: کپی مطالب بدون اجازه نویسنده برای شما مجاز نیست!!
شروع گفتگو آنلاین
1
برای رزرو نوبت فوری اینجا پیام بفرستید
Scan the code
سلام
چطور می‌تونیم به شما کمک کنیم؟